Skip to main content Skip to search
XS AA&A B.V. | Winterpark 40, Nieuw-Vennep
Ma - Vr: 8:00 - 18:00 | Za - Zo: 12.00 - 16.00
+316 554 155 08
xander@xsaaa.nl

Accountancy

image-2016-11-08-5

Accountancy

Inzicht in de cijfers van de onderneming is een must voor elke ondernemer. De MKB Accountants van XS AA&A hebben geleerd de trends uit de cijfers te halen en dat op een eenvoudige manier over te brengen aan de ondernemer. Hierdoor is het voor u als ondernemer mogelijk om tussentijds op basis van cijfers uw bedrijfsvoering bij te sturen.

Jaarlijks wordt de jaarrekening samengesteld. Het geeft een beeld over de resultaten en ontwikkelingen van het afgelopen jaar maar is slechts een momentopname. Wij vinden het veel belangrijker om gedurende het jaar u periodiek van cijfers te voorzien en de ontwikkelingen met u te bespreken. Lees meer: administratie.

De jaarrekening, het jaarlijkse sluitstuk

De jaarrekening is het sluitstuk van de financiële administratie en bestaat uit een balans, een winst-en-verliesrekening en een toelichting daarop. De wettelijke bepalingen met betrekking tot de jaarrekening zijn terug te vinden in Titel 9 BW2. Bij ons ontvangt u een kwalitatief hoogwaardig rapport dat voldoet aan deze eisen.

Vele instanties gebruiken o.a. de jaarrekening als basis van hun dienstverlening en hechten waarde aan de jaarrekening als deze is samengesteld door een onafhankelijke accountant. Denk bijvoorbeeld aan investeerders, leveranciers of banken. De jaarrekening inclusief onze samenstellingsverklaring geeft toegevoegde waarde en is een goede uitgangspositie, bijvoorbeeld bij de onderhandelingen over een financiering.

Verplichting voor de B.V.

Iedere B.V. is wettelijk verplicht een jaarrekening op te stellen en zijn (beperkte) jaarrekening bij de Kamer van Koophandel te deponeren. Wij stellen de jaarrekening voor je samen, maken een digitaal publicatierapport (met ingang van 1 januari 2017 wettelijk verplicht) en deponeren dit bij de Kamer van koophandel. Zo simpel is dat!